Rust Zacht. Nieuw Onderzoek Toont Aan Dat Het Niet Erg Is Als Je Baby Niet Goed Slaapt.

Kom Tot Rust. Nieuw Onderzoek Zegt Dat Het Geen Probleem Is Als Je Baby Niet Goed Slaapt

Onderzoek heeft aangetoond dat er geen verband is tussen baby’s die ’s nachts doorslapen en cognitieve ontwikkeling.

Onderzoekers volgden 369 baby’s van 6-12 maanden. Ze richtten zich op het slaappatroon van baby’s en de motorische ontwikkeling. De auteurs van het onderzoek hebben gemeten hoeveel mensen ’s nachts doorslapen via een vragenlijst die door ouders werd afgenomen. Elk kind moest ook een beoordeling van 60 minuten van ontwikkelingsspeltaken voltooien.

Onderzoekers vonden geen correlatie tussen opeenvolgende slaap en motorische of mentale ontwikkeling. Dit betekent dat er geen relatie is tussen opeenvolgende slaap en motorische ontwikkeling. Baby’s die midden in de nacht wakker werden, hadden geen bijkomende cognitieve, motorische of taalproblemen dan degenen die goed sliepen.

Opmerking: de inhoud op Sleepopolis is van nature informatief en mag niet worden opgevat als medisch advies, en mag ook niet het advies en toezicht van een getrainde medische professional vervangen. Als u het gevoel heeft dat uw kind ernstige slaapproblemen heeft, neem dan onmiddellijk contact op met uw zorgverlener.

Als De Tak Breekt, Valt De Wieg

Voor het geval je niet wist dat Rock A Bye Baby drie coupletten had, de laatste tekst van dit populaire kinderliedje is: Ogen zijn dicht, nu diep in slaap, tot het ochtendgloren.

Hoewel ouders misschien willen dat hun kind ’s nachts in slaap valt, toont het onderzoek aan dat er geen cognitieve schade is aan die baby’s die dat niet doen. Bovendien, wat deze studie bijzonder interessant maakt, is een van de vele die verbanden tussen slaap en cognitieve groei hebben onderzocht – die allemaal tegenstrijdige resultaten hebben opgeleverd.

Een voorbeeld is de studie van 117 Amerikaanse kinderen die geen verband vonden tussen opeenvolgende slaapconsolidatie en sociaal en emotioneel functioneren. Een soortgelijk onderzoek onder 50 Israëlische baby’s vond een sterk verband tussen slaapfragmentatie en een lagere mentale ontwikkeling. Nieuw-Zeelands onderzoek vond ook positieve correlaties tussen snooze-efficiëntie (of cognitieve groei) en slaapconsolidatie. Oef.

Dus, Slapen Of Niet Slapen?

Dat is zeker de vraag. Dr. Jodi Mindell (Director Graduate Psychology aan de Saint Josephs University) schreef een reactie op de studie en sprak met mij via e-mail, wat suggereert dat dit gebrek aan consensus waarschijnlijk is omdat onderzoekers verschillende manieren gebruiken om vergelijkbare resultaten te meten terwijl ze baby’s uit verschillende regio’s van de wereld met verschillende slaapculturen.

Mindell is van mening dat we misschien niet het juiste doen. Ze legt uit:

Het grootste voordeel voor mij van dit soort onderzoeken is de noodzaak om een stap terug te doen en te overwegen op welke manieren slaap er toe doet. In al deze onderzoeken werd gekeken naar de cognitieve ontwikkeling op de lange termijn. Kortom, beïnvloedt hoeveel slaap een baby krijgt hoe slim ze later in het leven zullen zijn? Er zijn zoveel dingen die de ontwikkeling op de lange termijn beïnvloeden, zoals genetica, voeding en interacties tussen ouders en kinderen. Wat voor mij net zo belangrijk is, of zelfs belangrijker, is of slaap het functioneren van de volgende dag beïnvloedt.

Mindell is van mening dat ouders er alles aan moeten doen om ervoor te zorgen dat hun kinderen ’s nachts doorslapen, ook al is er geen duidelijk antwoord. Een kalme en vredige omgeving voor het slapengaan, met een comfortabele matras en een ondersteunend bed, is de sleutel tot een gezonde en gelukkige nacht. Ze raadt je aan om een consistente en vroege bedtijd in te stellen, met de nadruk op zelfverzachtende vaardigheden. Zo kan iedereen tot de ochtend heerlijk slapen.