Stress waardoor u ’s nachts moeilijk kunt slapen? Zo ja, dan ben je niet de enige! Om erachter te komen hoeveel slaap Amerikanen elk jaar verliezen door stress, hebben we 2500 volwassenen in de Verenigde Staten ondervraagd. Het blijkt dat het nogal wat is. We hebben alle details in onze interactieve hieronder.

Beweeg de muisaanwijzer over uw staat om erachter te komen hoeveel slaapschuld uw leeftijdsgenoten opbouwen in het licht van de dagelijkse stress van het leven!

Opmerking: de informatie op Sleepopolis is informatief van aard en mag nooit in de plaats komen van medisch advies. Raadpleeg onmiddellijk een zorgverlener als u het gevoel heeft dat uw slaap ernstig lijdt onder stressgerelateerde oorzaken.

Spanning

Stress wordt eenvoudigweg gedefinieerd als de reactie van het lichaam op elk verzoek. Het kan in alles tot uiting komen, van het aanspannen van de schouders bij het werken aan een deadline tot het bonzen van het hart wanneer ik voor het eerst tegen iemand zeg dat ik van je hou. De meesten van ons zijn bekend met dit soort stress en begrijpen de impact die het op ons leven kan hebben (dwz slaapverlies, pijn en intense zorgen).

Stress kan echter ook voorkomen in kleinere doses die veel vluchtiger zijn, maar net zo lastig. Dat gevoel dat je hebt als je van huis gaat, maar niet meer weet hoe laat het is? Of het gevoel van angst dat gepaard gaat met het besef dat je vergeten bent je moeder een gelukkige verjaardag te wensen? Deze staan bekend als microspanningen. Als ze niet worden aangepakt, kunnen ze stress veroorzaken die zo hoog is als stress .

Duiken In De Resultaten

We verwachtten dat de meerderheid van de deelnemers zou aangeven enig slaapverlies te ervaren door stress. We waren echter geschokt door hun extreme reacties. Bijna 60% van de ondervraagden meldde regelmatig onderbroken slaap te ervaren als gevolg van lichte stress, waarvan 45% op de een of andere manier verband hield met het werk. Misschien is dat de reden waarom maar liefst 58% van de respondenten zei dat ze moeite hadden om uit te schakelen zodra ze thuis waren.

Het maakt niet uit wat de zorg is (een belangrijk document kwijtraken, je zorgen maken dat de batterij van je telefoon leeg raakt of je afvragen of je genoeg gewaardeerd wordt op je werk), microstress kan een probleem zijn voor onze collectieve slaaphygiëne en ons dagelijks leven. Uit een longitudinaal onderzoek uit 2017 bleek bijvoorbeeld dat personen die regelmatig sliepen door ervaren werkgerelateerde stress, veel meer kans hadden op cognitieve stoornissen (geheugenverlies, concentratieproblemen) dan hun stressvrije leeftijdsgenoten.

Nu is de vraag: hoe kunnen we dit oplossen?

Een Oplossing Vinden

Het is belangrijk om goed naar je bedritueel te kijken. Ben je er consequent in? Voelt het herstellend? Geeft het je de slaap die je nodig hebt? Als u op een van deze vragen nee hebt geantwoord, is het misschien tijd om aan het eind opnieuw te evalueren hoe u zich ontspant. Studies hebben aangetoond dat stress de natuurlijke circadiane ritmes van het lichaam actief verstoort, dus het kan nodig zijn dat je je interne klok opnieuw moet kalibreren met een beetje meer intentie dan gewoon een slaappil nemen of hopen dat het probleem verdwijnt.

Begin met het uitzoeken van de ideale tijd om naar bed te gaan en wakker te worden om je slaap te optimaliseren (onze slaapcalculator kan helpen!).

Ga vervolgens in op een pre-snooze-activiteit die je kalmeert. Misschien beweeg je je door enkele ontspannende yogahoudingen, beoefen je geleide meditatie of schrijf je je meest prangende gedachten op. Deze ruimte kan worden gebruikt om u te helpen uw hoofd leeg te maken, wat het ook is. Eindelijk kunt u uw bed inventariseren en investeren in een matras die beter bij uw behoeften past.

Als je eenmaal een routine hebt bedacht die voor jou werkt, houd je eraan! Consistentie is de sleutel en zal je lichaam helpen trainen om de stress los te laten en de helende kracht van slaap te omarmen.

Verwijzen Naar

  1. Wat is stress? Symptomen, tekenen en meer.Cleveland Clinic, my.clevelandclinic.org/health/articles/11874-stress.
  2. Baksteen, Cameron. Verband tussen slaaphygiëne en slaapkwaliteit bij medische studenten. 2017, doi: 10.3134/osf.io/8nczx.
  3. Anita Eskildsen en anderen. Waargenomen stress, verstoorde slaap en cognitieve stoornissen bij patiënten met werkgerelateerde stressklachten: een longitudinaal onderzoek. Stress, vol. 20, nee. 4, 2017, blz. 371378.

, doi:10.1080/10253890.2017.1341484.

  • Mcewen, Bruce S. Slaaptekort als een neurobiologische en fysiologische stressor: allostasis en allostatische belasting. Metabolism, vol. 55, 2006. doi:10.1016/j.metabol.2006.07.008.